Vodní upozornění

13.12.2010 17:08

 

Compiz Fusion/compiz-fusion-logo.png Chcete používat upozornění k ikonám na panelu v oznamovací oblasti pomocí vodních kruhů, jako například na tomto videu ? (interní poznámka: nutné vyměnit odkaz, protože video nelze přehrát) Pokud používáte akcelerované prostředí, není problém.

  • water_ping.png

 

Instalace

 

Akcelerované prostředí/compiz-logo.png Pro instalaci a používání vodního upozornění budete potřebovat funkční akcelerované prostředí.

IconsPage/apt.png Pro instalaci vodního upozornění si stáhněte a nainstalujte tento balík

 

Nastavení akcelerovaného prostředí

 

IconsPage/apt.png Pokud používáte Compiz Fusion, musíte mít nainstalovaný balík compizconfig-settings-manager. V nastavení Compiz Fusion (Systém → Volby → Advanced Desktop Effects Settings) poté povolte pluginy Vodní efekt a Dbus.

 

Použití

 

IconsPage/terminal.png Upozornění spustíte příkazem waterping a pomocí parametrů zvolíte možnosti upozornění. Všechny možnosti vypíšete, spustíte-li příkaz bez parametrů.

Např. příkaz waterping -i Pidgin -c 3 -t 1 zobrazí tři upozornění nad ikonou Pidginu s prodlevou jedné sekundy.

Všechna použitelná jména ikonek vypíšete pomocí waterping -l.

 

Pidgin

 

Pidgin/pidgin-logo.png Vodní upozornění můžete používat také pro upozornění na některé akce v Pidginu. Otevřete Nástroje → Nastavení → Zvuky. Jako metodu zvolte příkaz a do Příkaz zvuku vložte waterping-pidgin.

pidgin_sound.png

IconsPage/info.png Při tomto řešení bohužel přijdete o možnost měnit hlasitost upozornění, nebo je možno napsal script waterplay kombinující zvuk i efekty:

waterping -i Pidgin -c 3 -t 1 & aplay $1

Nastavit jako spustitelný a nakopírovat do /usr/bin:

chmod +x waterplay
sudo cp waterplay /usr/bin/

 

Následně do pidginu nastavit (Nástroje → Nastavení → Zvuky) jako příkaz waterplay %s

 

cGmail

 

cGmail/logo.png Vodní upozornění může být také užitečné také pokud používáte pro upozorňování na nové příchozí emaily program cGmail.

V tom případě stačí v hlavním okně tohoto programu v Úpravy → Volby → Pokročilé vybrat Spustit příkaz při přijetí nového e-mailu a do pole pro příkaz zadat waterping -i cgmail. Také můžete podle pokynů výše doplnit počet opakování upozornění a prodlevu mezi nimi.

cGmail/preferences-advenced.png

 

Zdroj: wiki.ubuntu.cz