Internet Explorer

15.12.2010 16:41

 

Internet Explorer

 

 

ies4linux-icon.png Občas se může hodit mít nainstalovaný prohlížeč Internet Explorer. Třeba při vývoji webových stránek nebo pokud narazíte na stránku, která v žádném jiném prohlížeči nefunguje. IEs4Linux vám umožní v Ubuntu nainstalovat Internet Explorer 5, 5.5, 6 a 7 (beta).

Instalace IEs4Linux není funkční pod Ubuntu 10.04. Proto zkuste naisntalovat níže zmíněné Wine-Doors nebo přejděte na stránku instalace Internet Explorer 7.

attachment:internet-explorer.png

IconsPage/warning.png Pro instalaci a používání Internet Exploreru v souladu se zákonem a licenčními podmínkami budete potřebovat zakoupenou licenci systému Microsoft Windows.

IconsPage/info.png Další možností, jak nainstalovat Internet Explorer 6, je pomocí Wine-Doors.

 

Instalace

 

IconsPage/apt.png Pro instalaci je třeba mít nainstalované Wine a balík cabextract.

IconsPage/save.png Z domovské stránky IEs4Linux stáhněte nejnovější verzi programu. Stažený archiv rozbalte a spusťte v něm obsažený soubor ies4linux. Zobrazí se nastavení instalace. V něm vyberte požadované verze Internet Exploreru a další možnosti a potvrďte. Poté se stáhnou potřebné soubory a proběhne instalace.

  • instalace-nastaveni.png

    attachment:instalace-nastaveni-advenced.png

    attachment:instalace-stahovani.png

    attachment:instalace-dokonceno.png

IconsPage/launcher.png Na konci instalace se vypíší příkazy, kterými se jednotlivé verze Internet Exploreru spouští. Můžete proto pro ně jednoduše vytvořit spouštěč.

 

Odkazy

Domovská stránka IEs4Linux

 

Zdroj: wiki.ubuntu.cz